dimarts, 15 de maig del 2012

APARTAT 3: Agricultura de Subsistència


AGRICULTURA DE SUBSISTÈNCIA
CARACTERÍSTIQUES
L’agricultura de subsistència:està orientada a produir tot el que és necessari per a la supervivència i dedica més de dues terceres parts del sòl i de la feina a productes per l’autoconsum, és a dir, per al consum dels mateixos agricultors.
Tècniques de conreu que s’utilitzen són rudimentàries es basen en el desenvolupat el Neolític.Treballs agrícoles ocupen poca població.
L’explotació constant de terres,la poca eficàcia de les tècniques de conreu i la mala qualitat fan que el rendiment sigui molt baix. Població és pobra i està mal alimentada i gairabé no hi ha excedents per al mercat.
TIPUS
A causa de la varietat de medis naturals, han hagut d’adaptar diverses tècniques de conreu i productes:
-Agricultura itinerant


Es practica a l’Àfrica, a l’Amèrica del Sud i algunes zones d’Àsia.S’obtenen cremant els boscos o sabana.
-          Agricultura extensiva de secà
Es fa a les zones seques de l’Àfrica. Es basa en l’associació de les activitats agrícoles i ramaderes, de manera que gràcies a l’adob que proporcionen els animals és possible de fer una explotació permanent del sòl.

-Agricultura irrigada de l’arròs
És una agricultura molt intensiva: gràcies a les pluges de l’estiu s’obté una collita d’arròs  i quan encara no ha estat recollida, se sembra ja el planter següent amb la finalitat d’obtenir collita a l’hivern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada