AGRICULTURA DE SUBSISTÈNCIA
CARACTERÍSTIQUES
L’agricultura de
subsistència:està orientada a produir tot el que és necessari per a la
supervivència i dedica més de dues terceres parts del sòl i de la feina a
productes per l’autoconsum, és a dir, per al consum dels mateixos agricultors.
Tècniques de conreu
que s’utilitzen són rudimentàries es basen en el desenvolupat el
Neolític.Treballs agrícoles ocupen poca població.
L’explotació
constant de terres,la poca eficàcia de les tècniques de conreu i la mala
qualitat fan que el rendiment sigui molt baix. Població és pobra i està mal
alimentada i gairabé no hi ha excedents per al mercat.
TIPUS
A causa de la
varietat de medis naturals, han hagut d’adaptar diverses tècniques de conreu i
productes:
-Agricultura
itinerant
Es practica a
l’Àfrica, a l’Amèrica del Sud i algunes zones d’Àsia.S’obtenen cremant els
boscos o sabana.
-
Agricultura
extensiva de secà
.jpg)
-Agricultura irrigada de l’arròs
.jpg)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada