EL SECTOR PRIMARI L’AGRICULTURA
El sector primari es refereix a totes
les activitats que transformen els recursos naturals en productes primaris; és a dir, en la matèria primera per a altres indústries (sector secundari).Les principals activitats d’aquest sector són l’agricultura, ramaderia,
pesca i l’esplotació forestal.
Elements:
Ø El clima. Cada conreu necessita unes condicions
climàtiques, de temperatura i d’humitat, per créixer
Ø El relleu. L’agricultura se sol localitzar a les
planes i al fons de les valls més àmplies.
Ø El sòl. No tots els sòls són aptes per a
l’agricultura.
Característiques:
Ø Les parcel·les. És una divisió del sòl agrari. Es
diferencien per: la mida, la forma i els límits.Podem distingir:
· El paisatge de camps
closos o de bocage; parcel·les
relativament grans i irregulars, tancades amb murs o tanques.
· Paisatges de camps
oberts o openfield, ; parcel·les
obertes, sense tanques que les delimitin, de poca extensió i de formes
regulars.
Ø Els sistemes de conreu. Per obtenir els productes
agraris,els agricultors utilitzen diverses tècniques o sistemes de conreu.
· Policonreu, l’espai
agrari es divideix en moltes parcel·les de mida petita: espècies vegetals
diferents.
· Monoconreu, l’espai
agrari s’especialitza en el conreu d’un sol producte.
· Regadiu, l’aigua per
als conreus s’extreu del subsòl o de pantans i es condueix fins als camps.
· Secà, els regadius
només reben l’aigua de la pluja.
· Agricultura intensiva,
llocs molt poblat on el terreny es escàs i les
propietats són petites.
· Agricultura
extensiva, llocs poc poblats amb molt terreny i amb poca mà d’obra.
![]() |
Agricultura extensiva |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada